Social Links:
Restaurant | LaPlage
LaPlage
Cu multumiri parteneriilor
Contact


Mobile: +4.0765.900.400

E-mail: info@laplage.ro

restaurant

Diavolul se ascunde în detalii: Foarte adevarat daca ne ne gândim la gustul păcătos de bun şi la dependenţa obsedantă de care se fac responsabile micile detalii ale gastronomiei libaneze. O masă în stil libanez înseamnă, în primul rând, un mozaic de arome dulci-acrişoare, în porţii mici (MEZZES).
Secretul deserturilor LIBANEZE: abuzul de miere, nucă şi stafide si surprinzator îşi păstraza coloana vertebrală şi nu îngreţoşeaza, indiferent de cantitate. Fie că sunt îmbrăcate de “felii de fideluţe” însiropate, sau servite individual, cremele de lapte, asezonate de multe ori cu banane şi nucă sau nucă de caju, predomină în peisajul gastronomic libanez.
Bucataria libaneza este sinonimul bucatariei sanatoase din zona Mediteranei deoarece se bazeaza din abundenta pe fructe, legume, peste proaspat si fructe de mare in general, libanezii evita grasimile animale, puiul fiind preferat altor tipuri de carne. Cand totusi se pregatesc mancaruri pe baza de carne rosie, de cele mai multe ori se foloseste carnea de miel. Unul din condimentele preferate ale locuitorilor din Liban este usturoiul, care alaturi de uleiul de masline este omniprezent in mai toate specialitatile. De cele mai multe ori mancarurile sunt fie facute la gratar, fie sote sau coapte. Pe langa astea, ierburile, mirodeniile si prospetimea ingredientelor sunt cele care au facut ca traditia culinara a acestei mici tari sa fie atat de apreciata in toata lumea.
Dar nu putem declara o cină a fi libaneză fără cafeaua arabică cu cardamom, un ceai negru, puternic aromat sau un desert din care nu lipsesc crema de lapte, bananele, mierea şi nuca.

 

Sus! 2015 Laplage.ro. Toate drepturile rezervate.
Social Links:
FACEBOOK