Într-o perioada în care confortul termic și eficiența energetică devin tot mai importante, sistemele de umbrire exterioare au câștigat o popularitate considerabilă. Roletele, jaluzelele și obloanele nu doar că oferă protecție împotriva razelor solare, dar contribuie și la îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței și la crearea unui mediu de viață confortabil și estetic plăcut. În acest articol, vom explora beneficiile acestor sisteme de umbrire și cum pot ele transforma casa ta într-un spațiu mai confortabil și mai eficient din punct de vedere energetic.

Roletele Exterioare

Roletele exterioare sunt una dintre cele mai populare soluții de umbrire datorită eficienței și versatilității lor, aducand beneficii precum:

 1. Eficiență energetică: Roletele exterioare ajută la reducerea pierderilor de căldură în timpul iernii și la menținerea răcorii în interior pe timpul verii, ceea ce se traduce prin economii semnificative la facturile de energie.
 2. Protecție solară: Acestea blochează o parte semnificativă din razele solare, prevenind supraîncălzirea locuinței și protejând mobila și finisajele interioare de decolorare.
 3. Izolație fonică: Roletele exterioare contribuie și la reducerea zgomotului exterior, creând un mediu de viață mai liniștit.
 4. Intimitate și securitate: Acestea oferă un grad ridicat de intimitate și pot descuraja tentativele de efracție datorită barierei fizice pe care o creează.

Cum se monteaza si se folosesc?

 • Roleta suprapusă: Se instalează exclusiv împreună cu fereastra, integrându-se perfect pentru a oferi un aspect uniform și elegant.
 • Roleta aplicată: Acest tip de roletă este versatil și poate fi instalat ulterior, nu doar împreună cu fereastra, fără a necesita modificări structurale.
 • Roleta aplicată tencuibilă: Similară cu roleta aplicată, aceasta poate fi montată atât împreună cu fereastra, cât și ulterior. Diferența constă în faptul că poate fi acoperită cu tencuială, oferind un finisaj estetic deosebit și integrându-se armonios în fațada locuinței.

Sunt disponibile diverse moduri de acționare a roletelor – manual, cu șnur sau manivelă, și automat. Acestea din urma pot fi controlate de la distanță printr-un buton, o telecomandă sau o aplicație.

Obloanele

 

Obloanele sunt o soluție tradițională și eficientă pentru protecția ferestrelor, oferind atât funcționalitate, cât și estetică. Pot avea un aspect rustic, fiind si de folos in blocarea caldurii.

Beneficii:

 1. Izolație termică: Obloanele oferă o barieră suplimentară împotriva pierderilor de căldură în timpul iernii și împotriva căldurii excesive în timpul verii. Acestea contribuie la menținerea unui climat interior confortabil și reduc consumul de energie.
 2. Protecție solară și fonică: Obloanele blochează efectiv razele solare, prevenind decolorarea mobilierului și a finisajelor interioare. De asemenea, oferă o bună izolare fonică, reducând zgomotul exterior.
 3. Securitate și intimitate: Obloanele oferă un grad ridicat de securitate, protejând ferestrele împotriva tentativelor de efracție. De asemenea, asigură intimitate locatarilor, permițând reglarea luminii naturale după preferințe.
 4. Estetică și durabilitate: Disponibile într-o varietate de stiluri și culori, obloanele pot adăuga un element de design clasic și elegant locuinței tale. Materialele de calitate asigură o durabilitate îndelungată și rezistență la intemperii.

Sfaturi pentru utilizare

Obloanele pot fi deschise sau închise în funcție de necesitate, permițând un control precis al luminii și ventilației în interiorul locuinței. Opțiunile de deschidere ale obloanelor sunt: batantă, pliantă și glisantă – varianta batantă este clasică și ușor de utilizat, în timp ce obloanele pliante sau glisante sunt recomandate pentru spații mai restrânse sau pentru a adăuga un element modern locuinței.

Concluzie

Sistemele de umbrire exterioare, fie că vorbim despre rolete, obloane (dar si jaluzele sau parasolare), oferă multiple beneficii care îmbunătățesc semnificativ confortul și eficiența energetică a locuinței tale. Investiția în astfel de soluții nu doar că aduce economii la facturile de energie, dar contribuie și la crearea unui mediu de viață mai plăcut, mai liniștit și mai sigur. Alegerea celui mai potrivit sistem de umbrire pentru nevoile tale depinde de specificațiile locuinței și de preferințele personale, dar oricare ar fi opțiunea aleasă, beneficiile sunt incontestabile.

Pentru a explora cele mai bune soluții de umbrire exterioară și pentru a primi consultanță personalizată, vizitează un furnizor de încredere și transformă-ți casa într-un spațiu confortabil și eficient energetic.

Pentru mai multe informații despre obloane si rolete, nu ezita să apelezi la specialiștii Helios!

By